Domowy fast food nie zawsze musi być niezdrowy. Przekonajcie się sami:)
Składniki:
Dodatki:
Wykonanie:
Przysmażamy hamburgery z jednej strony na patelni. Gdy sie zrumienią przewracamy układając żółty ser i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Bułkę kroimy ostrożnie na trzy części, wkładamy do tostera w celu przysmażenia bułeczki.
Na pierwszą część bułki układamy liść sałaty, pomidor, ogórek, cebulę i hamburgera serem do góry. Smarujemy białym sosem, następnie kładziemy środkową część bułki i powtarzamy czynności, zamieniając sos na czerwony.
Na koniec posypujemy prażoną cebulką i kładziemy ostatnią część bułki.
Można spróbować komponować własne hamburgery, mieszając składniki inaczej, krojąc bułeczkę np. tylko na pół. Polecam dla "radków-niejadków"
Autorka przepisu: Sylwia Gryziecka
Chcesz poinformować o konkursie, akcji lub ciekawym wydarzeniu, które organizujesz? Wyślij link do konkursu wraz z opisem na adres redakcji redakcja(@)blogimam.pl :)
Fokus na komórce – jak podświetlić aktywną kolumnę i wiersz...
MalinowyExcelPL, 30.12.2024
Gośka, 26.12.2024
Czy hulajnogą elektryczną można jeździć po ścieżce rowerowej...
MarysiaB, 25.12.2024
Czy można kopać piłkę w unihokeju?
MarysiaB, 25.12.2024
Jak połączyć Skymaster z telefonem?
MarysiaB, 25.12.2024
MarysiaB, 24.12.2024
Jaka deskorolka dla dziecka 8 lat?
MarysiaB, 24.12.2024
Katarzyna Mróz, 24.12.2024
MarysiaB, 24.12.2024
igomama, 23.12.2024
Przy jakim wietrze nie wychodzić z dzieckiem?
Katarzyna Mróz, 23.12.2024