W najnowszej książce Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr pt. Uczta małego alergika znajdują się przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików, np. lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu i wegańskie zamienniki nabiału: ser żółty, ser biały, jogurt.
Alergia pokarmowa to diagnoza, która przeraziła już niejedną mamę. Kluczową rolę odegra odpowiednio zbilansowana dieta. Ale co na to dziecko? Czy będzie chciało jeść dania pozbawione składników tak popularnych w wielu kuchniach, jak jaja, mąka? Katarzyna Błażejewska-Stuhr jako dietetyczka i mama alergika udowadnia, że można gotować dla dzieci zdrowo, kolorowo i pysznie, bez alergenów.
Chcesz poinformować o konkursie, akcji lub ciekawym wydarzeniu, które organizujesz? Wyślij link do konkursu wraz z opisem na adres redakcji redakcja(@)blogimam.pl :)
Zdradzamy sekret, co miksować w czerwcu, by osiągnąć konkret...
Zielone_koktajle, 01.06.2023
4 x najprostszy przepis na domowe lody
wkawiarence, 31.05.2023
Czysta piętnastka i brudna dwunastka, jeść czy nie jeść oto...
Zielone_koktajle, 27.05.2023
mamprzepis.pl, 27.05.2023
Książka na prezent dla mamy, przyjaciółki i dla Ciebie. 3 ni...
wkawiarence, 24.05.2023
Coffee nap — czy drzemka kofeinowa działa?
Strefa Taty, 24.05.2023
RozszerzanieDiety, 24.05.2023
Gośka, 23.05.2023
Kasia84, 23.05.2023
Epizody wspólnej uwagi, a rozwój mowy u dziecka
mamprzepis.pl, 22.05.2023
Podaruj Mamie i Tacie witalność: Dlaczego koktajl to idealny...
Zielone_koktajle, 22.05.2023