W najnowszej książce Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr pt. Uczta małego alergika znajdują się przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików, np. lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu i wegańskie zamienniki nabiału: ser żółty, ser biały, jogurt.
Alergia pokarmowa to diagnoza, która przeraziła już niejedną mamę. Kluczową rolę odegra odpowiednio zbilansowana dieta. Ale co na to dziecko? Czy będzie chciało jeść dania pozbawione składników tak popularnych w wielu kuchniach, jak jaja, mąka? Katarzyna Błażejewska-Stuhr jako dietetyczka i mama alergika udowadnia, że można gotować dla dzieci zdrowo, kolorowo i pysznie, bez alergenów.
16 kategorii prezentów w duchu minimalizmu, które nie zagrac...
Pani Strzelec, 08.12.2019
Kiedy dziecko zaczyna przesypiać noc? Jak to było u nas?
mamprzepis.pl, 07.12.2019
Fotoprezenty, czyli pomysł na prezent ze zdjęciami
ania7563, 07.12.2019
Somos Dos, 07.12.2019
Dyniowe drożdżowki z dyniową marmoladą i ananasem (wegańskie...
Beata z RodzinnieRoślinnie, 06.12.2019
Tygrysiaki, 06.12.2019
#DobreProdukty – wpis o produktach spożywczych godnych polec...
ammniam, 05.12.2019
KSIĄŻKI GEOGRAFICZNE: Z czego korzystał mój syn, gdy uczył s...
Sedna, 05.12.2019
798. Prezenty pod choinkę – przegląd ciekawych gier planszow...
Mamiczka, 05.12.2019
Rozgrzewająca owsianka z cynamonem i miodem dla dzieci
mamprzepis.pl, 05.12.2019
Manifest nieperfekcyjnej matki
Tygrysiaki, 05.12.2019