Jajka w bułce

Jak już nic z rzeczy "jadalnych" synkowi nie odpowiada to wtedy sięgamy po sprawdzony przepis na "bułkę z dziurką". 

Idealna  dla fanów jajek (zwłaszcza na miękko i sadzonych).

Nieco przypomina tradycyjny chleb zasmażany w jajku, ale na forum rodzinnym ustaliliśmy, że jest jeszcze lepsza:)

Składniki: bułka pszenna, jajko, masło, sól, pieprz, ulubione warzywa

Przepis: Bułkę przekroić na pół (jeśli jest duża można i na 3 plastry. W każdym plastrze wyciąć kółko. Masło roztopić na patelni i ułożyć plastry bułki. Obsmażyć z jednej strony (bułka ma być chrupiąca), przewrócić na drugą stronę i w tym momencie wbić jajko do dziurki. Po chwili smażenia przewrócić ponownie. Doprawić solą i pieprzem.  Najlepsza "bułka z dziurką" jest wtedy, gdy żółtko pozostanie nie do końca ścięte. Podawać w towarzstwie ulubionych warzyw (okazja na zabawę przy tworzeniu zdrowej, kolorowej kompozycji:)

 

Autorka przepisu: Ania - blog Bajkorada (bajkorada.blogspot.com)

 

Komentarze Facebook

Patronat

Wpisy z blogów Mam