Jak już nic z rzeczy "jadalnych" synkowi nie odpowiada to wtedy sięgamy po sprawdzony przepis na "bułkę z dziurką".
Idealna dla fanów jajek (zwłaszcza na miękko i sadzonych).
Nieco przypomina tradycyjny chleb zasmażany w jajku, ale na forum rodzinnym ustaliliśmy, że jest jeszcze lepsza:)
Składniki: bułka pszenna, jajko, masło, sól, pieprz, ulubione warzywa
Przepis: Bułkę przekroić na pół (jeśli jest duża można i na 3 plastry. W każdym plastrze wyciąć kółko. Masło roztopić na patelni i ułożyć plastry bułki. Obsmażyć z jednej strony (bułka ma być chrupiąca), przewrócić na drugą stronę i w tym momencie wbić jajko do dziurki. Po chwili smażenia przewrócić ponownie. Doprawić solą i pieprzem. Najlepsza "bułka z dziurką" jest wtedy, gdy żółtko pozostanie nie do końca ścięte. Podawać w towarzstwie ulubionych warzyw (okazja na zabawę przy tworzeniu zdrowej, kolorowej kompozycji:)
Autorka przepisu: Ania - blog Bajkorada (bajkorada.blogspot.com)
Chcesz poinformować o konkursie, akcji lub ciekawym wydarzeniu, które organizujesz? Wyślij link do konkursu wraz z opisem na adres redakcji redakcja(@)blogimam.pl :)
Katarzyna Mróz, 11.02.2025
Gniotek z reklamówki (bez mąki)
mamprzepis.pl, 11.02.2025
Katarzyna Mróz, 11.02.2025
Katarzyna Mróz, 11.02.2025
Co ile kąpać 2 letnie dziecko?
Katarzyna Mróz, 10.02.2025
Czy nakładki na sutki pomagają?
Katarzyna Mróz, 10.02.2025
Ile oczek na czapkę dla niemowlaka?
Katarzyna Mróz, 10.02.2025
Katarzyna Mróz, 09.02.2025
Co podać na ciepło na kolację?
Katarzyna Mróz, 09.02.2025
Kiedy niemowlę zaczyna się uśmiechać?
Katarzyna Mróz, 09.02.2025
Katarzyna Mróz, 08.02.2025