Domowy fast food nie zawsze musi być niezdrowy. Przekonajcie się sami:)
Składniki:
Dodatki:
Wykonanie:
Przysmażamy hamburgery z jednej strony na patelni. Gdy sie zrumienią przewracamy układając żółty ser i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Bułkę kroimy ostrożnie na trzy części, wkładamy do tostera w celu przysmażenia bułeczki.
Na pierwszą część bułki układamy liść sałaty, pomidor, ogórek, cebulę i hamburgera serem do góry. Smarujemy białym sosem, następnie kładziemy środkową część bułki i powtarzamy czynności, zamieniając sos na czerwony.
Na koniec posypujemy prażoną cebulką i kładziemy ostatnią część bułki.
Można spróbować komponować własne hamburgery, mieszając składniki inaczej, krojąc bułeczkę np. tylko na pół. Polecam dla "radków-niejadków"
Autorka przepisu: Sylwia Gryziecka
Chcesz poinformować o konkursie, akcji lub ciekawym wydarzeniu, które organizujesz? Wyślij link do konkursu wraz z opisem na adres redakcji redakcja(@)blogimam.pl :)
Jak często można chodzić z niemowlakiem na basen?
MarysiaB, 21.04.2024
MarysiaB, 21.04.2024
Jak dostać zestaw LEGO za darmo?
MarysiaB, 20.04.2024
Kiedy dziecko wyciąga rączki do zabawek?
MarysiaB, 20.04.2024
Co pomaga na ból brzucha u noworodka?
MarysiaB, 20.04.2024
MarysiaB, 19.04.2024
RozszerzanieDiety, 19.04.2024
Co na prezent dla dziecka zamiast zabawek?
MarysiaB, 19.04.2024
Jak stymulować rozwój niemowlaka?
MarysiaB, 19.04.2024
Gdzie stworzyć własną figurkę LEGO?
MarysiaB, 18.04.2024
lecibocian, 18.04.2024