Domowy fast food nie zawsze musi być niezdrowy. Przekonajcie się sami:)
Składniki:
Dodatki:
Wykonanie:
Przysmażamy hamburgery z jednej strony na patelni. Gdy sie zrumienią przewracamy układając żółty ser i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Bułkę kroimy ostrożnie na trzy części, wkładamy do tostera w celu przysmażenia bułeczki.
Na pierwszą część bułki układamy liść sałaty, pomidor, ogórek, cebulę i hamburgera serem do góry. Smarujemy białym sosem, następnie kładziemy środkową część bułki i powtarzamy czynności, zamieniając sos na czerwony.
Na koniec posypujemy prażoną cebulką i kładziemy ostatnią część bułki.
Można spróbować komponować własne hamburgery, mieszając składniki inaczej, krojąc bułeczkę np. tylko na pół. Polecam dla "radków-niejadków"
Autorka przepisu: Sylwia Gryziecka
Chcesz poinformować o konkursie, akcji lub ciekawym wydarzeniu, które organizujesz? Wyślij link do konkursu wraz z opisem na adres redakcji redakcja(@)blogimam.pl :)
Mazurek z lemon curd, bezami i malinami
Ola1984, 24.03.2023
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Ola1984, 23.03.2023
Nie popełniaj tych błędów podczas zakupów wielkanocnych z dz...
olcia, 23.03.2023
Obgryzanie paznokci u dzieci – co robić?
mamprzepis.pl, 22.03.2023
15 zabaw, którymi zajmiesz dzieci, kiedy kolejny raz zostają...
Sedna, 22.03.2023
20 rad dla każdej mamy, które pozwolą nabrać dystansu do rod...
wkawiarence, 22.03.2023
Jak zabezpieczyć meble w pokoju dziecięcym?
mika3008, 21.03.2023
Sałatka z burattą, awokado i pesto
Ola1984, 21.03.2023
Arkusz A4 w kropki do pobrania i wydrukowania
olcia, 21.03.2023
Kaszel suchy czy mokry? Najprostszy sposób jak rozpoznać rod...
wkawiarence, 21.03.2023
Kiedy puka wiosna do Twojego ogrodu
Gośka, 20.03.2023