Domowy fast food nie zawsze musi być niezdrowy. Przekonajcie się sami:)
Składniki:
Dodatki:
Wykonanie:
Przysmażamy hamburgery z jednej strony na patelni. Gdy sie zrumienią przewracamy układając żółty ser i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Bułkę kroimy ostrożnie na trzy części, wkładamy do tostera w celu przysmażenia bułeczki.
Na pierwszą część bułki układamy liść sałaty, pomidor, ogórek, cebulę i hamburgera serem do góry. Smarujemy białym sosem, następnie kładziemy środkową część bułki i powtarzamy czynności, zamieniając sos na czerwony.
Na koniec posypujemy prażoną cebulką i kładziemy ostatnią część bułki.
Można spróbować komponować własne hamburgery, mieszając składniki inaczej, krojąc bułeczkę np. tylko na pół. Polecam dla "radków-niejadków"
Autorka przepisu: Sylwia Gryziecka
Chcesz poinformować o konkursie, akcji lub ciekawym wydarzeniu, które organizujesz? Wyślij link do konkursu wraz z opisem na adres redakcji redakcja(@)blogimam.pl :)
8 atrakcji dla dzieci w ogrodzie
lecibocian, 18.07.2024
Koktajle pomagające przy chorobie lokomocyjnej
Zielone_koktajle, 18.07.2024
Planer szkolny 2024/2025 do druku
lecibocian, 17.07.2024
Hela sama idzie do przedszkola – oś czasu
mamprzepis.pl, 16.07.2024
Jak dbać o delikatną skórę noworodka? Pielęgnacja bez tajemn...
RozszerzanieDiety, 15.07.2024
MarysiaB, 14.07.2024
Jaki rozmiar kasku rowerowego wybrać?
MarysiaB, 14.07.2024
MarysiaB, 13.07.2024
Jakie zestawy LEGO zostaną wycofane?
MarysiaB, 13.07.2024
Co podawać 6 miesięcznemu dziecku na kolację?
MarysiaB, 13.07.2024
MarysiaB, 12.07.2024