Smaczne, nieco egzotyczne połączenie smaków. Wilgotne ciasto z dodatkiem owoców i kokosu. Smaczne, nieco zdrowsze, drugie śniadanie. Przepis znalazłam tutaj. Składniki na 6 dużych babeczek:125 ml oleju kokosowego120g mąki85g pełnoziarnistej mąki orkiszowej1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soli280 ml jogurtu1 jajko100g cukru1 łyżeczka wanilii100g wiórków kokosowych270g mango (użyłam mango z puszki)Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do 200C.Mango pokrój na mniejsze kawałki. Olej rozpuść i odstaw na bok do przestudzenia. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kokosem i solą. Jogurt połącz z jajkiem wymieszaj z cukrem dodaj wanilię.Do mąki wlej przestudzony olej, dodaj mixturę jogurtową i wymieszaj. Następnie wmieszaj mango. Gotowe ciasto przełóż do papilotek wypełniając je po brzegi. Wierzch każde babeczki obsyp kokosem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut do tzw suchego patyczka. Smacznego :)Copyright © 2011 cukierenka. All Rights Reserved.