Naszła mnie ogromna chęć na owocowe muffiny. Sięgnęłam więc po klasyk - muffiny z borówką amerykańską bardzo prosty w wykonaniu. Oczywiście o tej porze roku to borówka mrożona. Przepis Donny Hay - iście ekspresowy w oryginale można go zobaczyć tutaj. Dlaczego proporcje składników podane w gramach różnią się między tym co podaję a tym co podaje autorka ? Otóż nie raz testując nowy przepis, którego oryginalne składniki podane są w cup-ach miałam okazję się przekonać, że przeliczenia na gramy niestety się nie zgadzają. Żeby moi czytelnicy nie mieli podobnych problemów za każdym razem odmierzam i ważę. Tak też zrobiłam tym razem .Kolejna sprawa to to, że marzyły mi się te babeczki w papilotkach XXL efekt ? zakalec. Miałam pięknie spieczoną skórkę, dziurę w środku a na spodzie wilgotny borówkowy placek. Sprawdziłam jeszcze raz korzystając z dużo mniejszych papilotek i teraz było ok. Muffiki były wspaniałe, wilgotne, słodkie, z chrupiącą skórką ... pyszne.