zajadam sie

Wiosna jest!!! Wiosna tez na talerzu. Słonce od razu sprawia, ze chce zdrowiej jesc, szczególnie sałatki, zieleninę i swieze owoce. Wiosna to juz brak wymówki po zimie/ciazy. Trzeba sie wziac za siebie! Niedawno jadłam w restauracji i byłam zachwycona. Nie pamiętam skladnikow oprócz tego, ze były tam buraki, feta i orzechy włoskie. Oto wiec moja wersja tej sałatki:  2 garście mieszanych liści sałatkowych(w mojej rukola, szpinak, młode liscie buraka, i inne których tlumaczen nie znalazłam)2 male buraki3 duze rzodkiewki100g sera fetalyzka nasion granatuwedług uznania nastepujace: siemię lniane, pestki dyni (najlepiej sprazyc na suchej patelni), orzechy włoskie, listki swiezej miętyoliwa z dynilyzka balsamic glaze lub octu balsamicznegoPyyyyszna jest! Dobre tez z grzankami...

Komentarze Facebook