Wegańskie babeczki z pekanami, jagodami goji i żurawiną

Wegańskie babeczki inspirowane przepisem z tej strony . Składniki na 9 babeczek:265g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia2 łyżeczki cynamonu60g cukru palmowego110 ml mleka kokosowego100 ml sosu jabłkowego (lub tartego jabłuszka dla niemowląt)2 łyżki oleju kokosowego40g posiekanych pekanów60g posiekanej suszonej żurawinygarść posiekanych jagód gojiPiekarnik nagrzej do 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i cukier. Dobrze wymieszaj. W osobnym naczyniu połącz mleko, jabłkowy sos, kokosowy olej. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj (jeżeli masa będzie zbyt sucha dodaj mleka). Na koniec wmieszaj orzechy i suszone owoce. Surowe ciasto przełóż do papilotek.Przygotuj posypkę. Wymieszaj razem:ćwierć szklanki płatków owsianych1 łyżka oleju kokosowego1 łyżka cynamonu2 łyżki kokosowego cukruTak przygotowaną mieszanką obsyp wierzch każdej babeczki przed wstawieniem do piekarnika. Piecz około 20 minut. Copyright © 2011 cukierenka. All Rights Reserved.

Komentarze Facebook