Babeczki były wyśmienite. Wilgotne, mocno orzechowe o różanym aromacie z pysznym puszystym kremem. Połączenia smaków może wydawać się egzotyczne, ale zaręczam że przypadnie wielu osobom do gustu. Przepis znalazłam na tej stronie. Składniki na 12 małych babeczek:50g niesolonych pistacji60g mielonych migdałów25g mąki1/2 łyżeczka proszku do pieczenia100g masła100g cukru1 jajko2 łyżki mleka2 łyżeczki wody różanej1/2 łyżeczki waniliiPistacje obierz z łupinek wrzuć do miksera i zmiel na proszek. Wsyp do miseczki. Dodaj mielone migdały, mąkę oraz proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.Nastaw piekarnik na 170C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.Do misy miksera wrzuć masło i cukier. Ucieraj aż postanie puszysta masa. Dodaj jajko, poczekaj aż połączy się z masą. Dodaj mleko, kiedy połączy się już z resztą składników dodaj wodę różaną oraz wanilię. Wyłącz mikser. Dodaj do masy mieszankę mąki i orzechów i delikatnie wymieszaj łyżką. Gotowe ciasto przełóż do papilotek do 3/4 ich wysokości. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 - 25 minut do suchego patyczka.