Parfait z wątróbek drobiowych

Był czas, kiedy nie przepadałam za wątróbką. Zmieniło się to od momentu, kiedy przygotowałam ją po raz pierwszy sama. Od tej pory polubiłam ją nie tylko solo, ale też w innych potrawach. 
Wszystkie mamy karmiące małych alergików wiedzą, jak trudno jest przygotować coś na kanapki, dlatego parfait z wątróbek jest moją kolejną propozycją, która będzie odpowiednia także dla innych członków rodziny. Ten niby pasztet jest smaczny, zdrowy i prosty w wykonaniu, a można go przechowywać przez kilka dni w lodówce. Spróbujcie sami!

Składniki:
40 dag wątróbki drobiowej
1 cebula
ząbek czosnku
3 łyżki oleju+ 1 łyżka do smażenia
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta tymianku
sól, pieprz

Komentarze Facebook