Owsiano-bananowe miseczki wypełnione jogurtem i owocami

Owsiano-bananowe miseczki to szybkie, zdrowe i pięknie prezentujące się śniadanie, deser... i małe co nieco. Miseczki można przygotować wcześniej, aby później, przed podaniem wypełniać je ulubionymi dodatkami. Miseczki to mieszanka, płatków owsianych, bananów i miodu. Oryginalny przepis pochodzi stąd. Polecam z całego serca :)Składniki na 9 miseczek:2 banany100g miodu1 łyżeczka migdałowego aromatu125g płatków owsianych1 łyżeczka cynamonuszczypta solijogurt naturalny, owoceRozgnieć banany na papkę, dodaj miód, aromat migdałowy i wymieszaj. W osobnym naczyniu połącz płatki owsiane, cynamon i sól. Następnie dodaj do suchych składników bananową papkę. Wymieszaj dobrze wszystkie składniki. Przełóż masę do formy na muffiny równomiernie rozdzielając między 9 gniazd. Palcami zrób wgłębienie i dociśnij masę do brzegów. Wstaw na dwie godziny do lodówki.Piekarnik nagrzej do 175C. Wstaw dobrze schłodzone ciasto do piekarnika na 12 minut. Po tym czasie wyjmij formę z piekarnika.

Komentarze Facebook