Otrębowe muffiny z bananami, malinami i czekoladą

Ciekawe w smaku, słodkie i kwaśne z kawałkami gorzkiej czekolady na dodatek wypełnione otrębami. Pyszne na drugie śniadanie i nie tylko... Pomysł zaczerpnęłam z tej stronySkładniki na 12 muffinek:285g mąki25g otrębów pszennych1 łyżeczka sody1/4 łyżeczki soli1/2 łyżeczki cynamonu60 ml miodu65g brązowego cukru260g bananów65g jogurtu naturalnego1 jajko175ml mleka90g czekoladowych groszków230g mrożonych malinPiekarnik nagrzej do 190C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.W dużej misce wymieszaj mąkę, otręby, sodę, sól, i cynamon, odstaw na bok. W osobnym naczyniu wymieszaj miód i brązowy cukier. Staraj się pozbyć grudek. Rozgnieć banany i dodaj do masy. Następnie dodaj jogurt i jajko. Dobrze wymieszaj mokre składniki i dodaj je do mieszanki suchych składników. Dodaj mleko do gęstej masy i wymieszaj. Dodaj czekoladowe groszki i maliny, i delikatnie wymieszaj. Wymieszaj tylko do połączenia się składników.Ciasto przełóż do papilotek wypełniając je po samą górę. Piecz około 20 minut do tzw suchego patyczka.  Smacznego :)Copyright © 2011 cukierenka.

Komentarze Facebook