Łatwe w przygotowaniu, wypakowane samymi zdrowymi składnikami... Po upieczeniu mało puszyste, dosyć "gęste"... ale smaczne. Przepis Lorraine Pascale z książki "Eating Well Made Easy"Składniki na 12 muffinek:300g orzechów ziemnych (lub 300 g masła orzechowego)200 ml niesłodzonego mleka migdałowego100g płatków owsianych + 2 łyżki na obsypanie wierzchu babeczek75g mąki pelnozairnistej2 duże, przejrzałe banany6 daktyli1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonuPiekarnik nastaw na 180 C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.
Do blendera wrzuć orzechy i zmiel aż powstanie masło (możesz wrzucić od razu masło orzechowe), następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką, dosyć gęstą masę. Gotową masę przełóż do papilotek, wierzch każdej babeczki obsyp płatkami owsianymi.Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut. Smacznego :)Copyright © 2011 cukierenka. All Rights Reserved.