Muffiny z bananami i masłem orzechowym - bez cukru

Łatwe w przygotowaniu, wypakowane samymi zdrowymi składnikami... Po upieczeniu mało puszyste, dosyć "gęste"... ale smaczne. Przepis Lorraine Pascale z książki "Eating Well Made Easy"Składniki na 12 muffinek:300g orzechów ziemnych (lub 300 g masła orzechowego)200 ml niesłodzonego mleka migdałowego100g płatków owsianych + 2 łyżki na obsypanie wierzchu babeczek75g mąki pelnozairnistej2 duże, przejrzałe banany6 daktyli1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonuPiekarnik nastaw na 180 C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.Do blendera wrzuć orzechy i zmiel aż powstanie masło (możesz wrzucić od razu masło orzechowe), następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką, dosyć gęstą masę. Gotową masę przełóż do papilotek, wierzch każdej babeczki obsyp płatkami owsianymi.Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut. Smacznego :)Copyright © 2011 cukierenka. All Rights Reserved.

Komentarze Facebook