Kolejny przepis do kolekcji bananowych muffinek, tym razem z kokosem. Pyszne połączenie, nieco może zbyt suche, ale z kubkiem pysznej gorącej herbaty lub kawy stanowią idealne połączenie. Przepis Anny Olson, zapraszam. Składniki na 20 małych babeczek: 185 ml rozgniecionych bananów (około 2 sztuk)125 ml cukru (najlepiej jasno-brązowego)1 jajko1 łyżeczka startej skórki z limonki (zastąpiłam aromatem cytrynowym)1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii125ml roztopionego masła lub margaryny310 ml proszku do pieczenia1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soli125 ml wiórków kokosowych Nastaw piekarnika na 190C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Wymieszaj rozgniecione banany z cukrem, dodaj jajko, skórkę z lemonki lub aromat cytrynowy oraz ekstrakt z wanilii. Następnie wmieszaj roztopione masło. W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól. Wsyp do miski z mokrymi składnikami. Dodaj kokos i wymieszaj.Przełóż ciasto do przygotowanych wcześniej papilotek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 - 25 minut. Smacznego :)Copyright © 2011 cukierenka. All Rights Reserved.