Mini serniczki z galaretką z owocami

Dziś propozycja deseru na ciepłe wiosenne popołudnie. Sernik trzeba co prawda upiec, ale później dobrze schłodzić żeby galaretka zastygła. Podaje się go na zimno. Dobrze smakuje z owocowym sokiem lub po prostu z kawą. Można podawać go z bitą śmietaną. Mój pomysł na deser dla mamy z okazji jutrzejszego święta a zapewniam że i dzieciom będzie bardzo smakował. Oczywiście moje serniczki są w wersji mini, chociaż ta dzisiejsza to bardziej XL, ale sernik ten  można przygotować również w tradycyjnej okrągłej formie.  Najlepiej przygotować go dzień wcześniej i przechować w lodówce. Polecam :) Składniki na 7 mini serniczków w rozmiarze XL:- masa serowa: 450g twarogu1 jajko1 łyżeczka wanilii110g cukru- spód:200g ciasteczek digestive95g masła- galaretka:opakowanie dowolnej galaretkipuszka owoców  Twaróg wrzuć do blendera, niestety nie miałam zmielonego twarogu więc najpierw musiałam zmielić. Następnie do zmielonego twarogu dodaj jajko, wanilię, cukier i zmiksuj na gładką masę. Odstaw na bok.Nastaw piekarnik na 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Rozpuść masło i odstaw na bok.

Komentarze Facebook