Gęste, zbite, słodkie babeczki upieczone praktycznie z samego kokosu. Po prostu pyszne. Przepadam za kokosem więc takie babeczki to po prostu spełnienie moich marzeń. No i oczywiście są bardzo proste w przygotowaniu. Przepis znalazłam tutaj. Serdecznie polecam :)Składniki na 12 babeczek:300 ml mleka2 łyżeczki miodu250g wiórek kokosowych 120g cukru2 jajka70g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia
Piekarnik nastaw na 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Mleko wlej do małego garnuszka dodaj miód i podgrzewaj do rozpuszczenia miodu. W osobnej misce wymieszaj wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wlej do tej masy mleko z miodem, dodaj jajka i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.Surowe ciasto przełóż do papilotek. Możesz wypełnić je aż po brzegi, gdyż niespecjalnie rosną. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 25 - 30 minut. Piecz aż babeczki lekko podrosną i się zarumienią.
Smacznego :) Copyright © 2011 cukierenka. All Rights Reserved.