Kokosowe babeczki z miodem

Gęste, zbite, słodkie babeczki  upieczone praktycznie z samego kokosu. Po prostu pyszne.  Przepadam za kokosem więc takie babeczki to po prostu spełnienie moich marzeń. No i oczywiście są bardzo proste w przygotowaniu. Przepis znalazłam tutaj.  Serdecznie polecam :)Składniki na 12 babeczek:300 ml mleka2 łyżeczki miodu250g wiórek kokosowych 120g cukru2 jajka70g mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniaPiekarnik nastaw na 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.  Mleko wlej do małego garnuszka dodaj miód i podgrzewaj do rozpuszczenia miodu. W osobnej misce wymieszaj wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wlej do tej masy mleko z miodem, dodaj jajka i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.Surowe ciasto przełóż do papilotek. Możesz wypełnić je aż po brzegi, gdyż niespecjalnie rosną. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 25 - 30 minut. Piecz aż babeczki lekko podrosną i się zarumienią. Smacznego :) Copyright © 2011 cukierenka. All Rights Reserved.

Komentarze Facebook