Pyszne, mięciutkie, wilgotne dyniowe babeczki według przepisu Donala Skehan'a . Przyprawione imbirem, goździkami, cynamonem... Idealne na jesienne wieczory, do tego kubek ciepłej aromatycznje herbaty... mniam :). Polecam serdecznieSkładniki na 12 babeczek:240g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sody200g drobnego cukru do wypieków1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki mielonych goździków1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej80 ml oleju400g puree z dyni *2 duże jajka* puree z dyni można zakupć gotowe w puszce lub zrobić samemu. Przy okazji publikacji przepisu na muffiny z dynią, melasą i żurawiną zamieściałm przepis na domowe puree z dyni. Piekarnik nagrzej do 180C, formę na muffiny wyłóż papilotkami.Przygotowanie ciasta jest banalnie proste. Suche składniki mieszamy w jednym naczyniu, mokre w drugim, następnie mieszamy wszystko razem do połączenia się składników. Ciasto przełóż do, przygotowanych wcześniej, papilotek. Piecz około 20 min, do tzw suchego patyczka. Składniki na polewę:90g cukru pudru2 i 1/2 łyżki syropu klonowegoposiekane orzechy włoskieCukier i syrop klonowy wrzuć do miski i wymieszaj na gładką masę.