Hej ! Macie ochotę na czekoladowe babeczki z dowolnymi dodatkami ? Ten przepis na ciasto jest świetną bazą, na górę można wsypać cokolwiek się ma pod ręką i będzie smacznie i ciekawie. Polecam.Składniki na 12 - 14 muffinek:200g mąki3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao100g startej czekolady3 jajka100g cukru1 szklanka maślanki125 ml olejugarść orzechowej granoli, płatki migdałów, suszona żurawina...Piekarnik nagrzej do 180C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych okach i wrzuć do dużej miski. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao i wymieszaj. Odstaw na bok.Do innego naczynia wbij jajka i dodaj cukier. Mieszaj ręcznie bądź mikserem aż dobrze się połączą, a masa będzie jasnożółta i kremowa. Dodaj do tej masy maślankę i olej i dobrze wymieszaj. Wlej mieszankę mokrych składników do miski z suchymi. Wymieszaj całość tylko do połączenia składników. Łyżką przełóż ciasto do papilotek wypełniając je do połowy wysokości.Na wierzch nasyp dowolnych dodatków.Piecz w nagrzanym piekarniku 20 - 25 minut do tzw. suchego patyczka. Smacznego :)Copyright © 2011 cukierenka.