Te cytrynowe babeczki powstały z konieczności zużycia białek. Do wielkanocnych wypieków potrzebowałam tylko żółtek więc białka mroziłam w pudełkach. Ostatecznie zaczęłam poszukiwać przepisów na ich wykorzystanie i tak wpadł mi w oko ten . Babeczki bardzo nam smakowały, lekkie puszyste, mocno cytrynowe. Idealne do gorącej herbaty. Polecam :)Składniki na 9 babeczek:4 białka1/2 szklanki cukru2/3 szklanki mąki70g roztopionej margarynyskórka z cytryny Piekarnik nagrzej do 170C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.Margarynę rozpuść i odstaw do przestudzenia. Białka ubij z cukrem na sztywno. Następnie delikatnie wlej margarynę do ubitych białek (najlepiej cały czas ubiając). Następnie delikatnie wmieszaj do masy mąkę oraz startą skórkę z cytryny. Surowe ciasto przełóż do papilotek wypełniając je do 3/4 wysokości. Piecz w nagrzanym piekarniku około 25 minut. Wyjmij babeczki i odstaw do przestudzenia.Przygotuj lukier.Składniki: szklanka cukru pudru sok z cytrynyżółty barwnik spożywczybiałe kuleczki cukrowe do dekoracjiCukier wsyp do miseczki, dodaj sok z cytryny i mieszaj aż powstanie gęsta masa. Jeżeli jest zbyt rzadka dodaj cukru, jeżeli zbyt sucha dodaj soku.