miałaś Pani Matko czystą kuchnię i czyste dziecko, a teraz masz szczęśliwe dziecko i talerz ciasteczek.Szybkie ciasteczka z marmoladą [ czas pieczenia około 12 min, piekarnik 180°C]Składniki:1/2 kg mąki tortowej1 szklanka cukru2 łyżki stołowe oleju2 jajkaszczypta soli1/2 opakowania proszku do pieczenia marmolada około 200 g - u nas była poziomkowaUbijamy całe jajka ze szczypta soli, dodajemy całość cukru. Do jajek dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia, olej oraz marmoladę i miksujemy przez około 5-10 min, aż składniki ładnie się połączą.Gotowe ciasto nakładamy łyżką stołową na blachę w odstępach 3-4 cm [ciastka lekko "rozleją się" i urosną]. Wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika na 10-12 min.Po wypieczeniu, ciastka wykładamy na kratkę, aby ostygły i skruszały [z czasem zrobią się delikatnie "mokre"]