Zupa pulpecikowa z peczakiem czyli Zupowy Wtorek odc.100

Ostatnio do mojej kuchni wróciło mięso. Po wielomiesięcznym braku mięsnej weny gotuje moim domownikom  mięsne smakołyki. Jednym z nich była ta zupa. Pomysł podpatrzyłam w  Kuchni nr.03/2018. Proporcje radykalnie zmieniłam i otrzymałam gęstą, pyszną, pachnącą zupę. Jest to danie jednogarnkowe co zawsze wpływa na mnie pozytywnie :)

Zupa pulpecikowa z pęczakiem

po 1 pietruszce i marchewce
pół małego selera lub dwie gałązki naciowego
2 małe cebu;e
2 łyzki masła
łyzka oliwy
150 g pęczaki
listek laurowy
sól i pieprz

pulpety:
500 g wieprzowiny do zmielenia
jajko
2 łyżki bułki tartej
wielka garść posiekanej natki pietruszki

100 ml przecieru pomidorowego

Komentarze Facebook