Zupa gulaszowa z porem

 Bardzo fajna zupka akurat na rozgrzewkę wte zimowe i śnieżne dni . Dużo pora ,cebula czosnek i fajne różowiutkie mięso od szynki. Odrobina wina czerwonego, pasta pomidorowa i majeranek. To jest to :)

Zupa gulaszowa z porem

składniki

1 duży por

2 cebule

5 ząbków czosnku

2 marchewki

olej

800g mięsa od szynki

pasta pomidorowa ok 200ml

majeranek

wino czerwone 100ml

przyprawa magii

przyprawa do mięsa czerwonego

sól,pieprz 

liść laurowy

Cebulę obieramy kroimy w kosteczkę, czosnek obieramy i siekamy. Pora kroimy w półksiężyce.Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę . Warzywa podsmażamy na oleju w dużym garnku ,solimy do smaku. Mięso kroimy w kostkę doprawiamy przyprawa do mięsa i dodajemy do warzyw . Podsmażamy. Dolewamy wino, redukujemy. Następnie dolewamy wody ok 1 litr i dusimy. Dodajemy liść laurowy.Po ok 30min dodajemy pastę pomidorowa i uzupełniamy wodą . Kiedy mięso jest miękki dodajemy przyprawę w płynie i majeranek. Podajemy.

Komentarze Facebook