Zupa czosnowo-szpinakowa z fasolą i ziemniakami

Ale ta zupa czosnkowo-szpinakowa jest dobra ! A jaka łatwa i szybka do przygotowania ! I składa się wyłącznie z prostych, łatwo dostępnych składników. Ostatnio  moje kubki smakowe i głowa upominały się o szpinak i czosnek. Och, ale ja miałam  wielką ochotę na te dwa warzywa ! A, że uwielbiam zupy, to postanowiłam poeksperymentować w tym kierunku. I w ten oto sposób powstała ta przepyszna zupa czosnkowo-szpinakowa z solidnym dodatkiem ziemniaków i fasoli. Niebo w gębie. Do przygotowania tej zupy użyłam mrożonego szpinaku w liściach, ale możecie również sięgnąć po świeży szpinak i dodać go nieco więcej. Jeśli nie lubicie takich “zwiędłych” liści  zupę możecie zmiksować (bez fasoli) na krem i podać go z fasolą, żeby było co gryźć ;).  Zupa nie jest ostra, nadaje się dla dzieci. Mojej córce, która jest wielbicielką szpinaku, zasmakowała. Może waszym dzieciom też przypadnie do gustu :-)

Artykuł Zupa czosnowo-szpinakowa z fasolą i ziemniakami pochodzi z serwisu Ammniam.pl.

Komentarze Facebook