Zapiekanka pasterska z soczewicą i purée z kalafiora

Tym razem przygotowałam dla Was przepis na pyszną zapiekankę pasterską z soczewicą i purée z kalafiora. Smakuje wybornie, szczególnie na drugi dzień, gdy wszystkie smaki ładnie się przegryzą.  Zapiekankę polecam podać z jakąś surówką np. z czerwonej kapusty albo kapusty pekińskiej i kaszą np. perłową, gryczaną albo jaglaną. Jeśli macie ochotę, purée z kalafiora możecie zamienić na to klasyczne z ziemniaków.  Zamiast orzechów włoskich możecie użyć posiekanych migdałów albo orzechów laskowych.  Upieczoną zapiekankę można przechowywać  w lodówce około 2-3 dni. Jeśli przgotujecie to danie, koniecznie podzielcie się tym ze mną, tu na blogu albo w mediach społecznościowych. Z góry bardzo dziękuję. Smacznego !

Artykuł Zapiekanka pasterska z soczewicą i purée z kalafiora pochodzi z serwisu Ammniam.pl.

Komentarze Facebook