Papryczki faszerowane pęczakiem (wegańskie)

Papryki możemy faszerować praktycznie wszystkim, co tylko znajdziemy w kuchnii. U mnie była kasza pęczak, marchewka i cebula. Zapiekane w piekarniku, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby upiec je na grillu. Obowiązkowo polane ketchupem! Dodatkowo można podać z surówką z białej kapusty.

PAPRYCZKI FASZEROWANE PĘCZAKIEM
z marchewką i cebulą

3 - 4 porcje
Składniki:
  • 500g małych, czerwonych papryczek (kilka sztuk)
  • 1 szkl. kaszy jęczmiennej pęczak
  • 2 duże cebule
  • 2-3 marchewki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • sól, pieprz - do smaku
  • olej - do smażenia i pieczenia

Komentarze Facebook