Pączuszki buraczano-truskawkowe z dżemem (wegańskie, bez cukru, z piekarnika)

Pączki buraczano-truskawkowe z dżemem to całkiem zdrowa opcja, jak na słodycz "od święta". Z mąki pełnoziarnistej drobno-mielonej, bez dodatku cukru rafinowanego i pieczone w piekarniku. Do tego zaliczamy porcję warzyw i owoców, bo i buraczek pieczony jest i sok z truskawek i dżemik, najlepiej domowy. Tłusty Czwartek nam nie straszny!
Pączuszki na dwa kęsy, bo niektórzy bardzo pilnują swojej diety i nawet Tłusty Czwartek musi być Fit a dzieci zwykle i tak całego pączka nie zjedzą. Jeżeli wolicie jednak coś standardowej wielkości, ale nadal niskokalorycznego, to polecam TEN przepis na drożdżówki z marcepanem i suszonymi śliwkami a po klasyczne mini donuty z buraków zapraszam TUTAJ.

Komentarze Facebook