Mus dyniowy

Mus dyniowy

Dynia już dawno zebrana i zmagazynowana w piwnicy. Ja znalazłam czas dopiero teraz by zrobić dyniowe przetwory. Najbardziej użyteczny w mojej kuchni będzie mus dyniowy, dlatego tym przepisem podzielę się z wami najpierw. Mus dyniowy przygotowany w ten sposób będzie można wykorzystać do wielu potraw: zupa dyniowa, ciasta dyniowe, muffinki, ciasteczka dyniowe (przepis już niedługo) i jeszcze nie wiem ale może znajdę jeszcze inne jego zastosowania w zimowe wieczory:)  Na pewno się z wami podzielę każdym fajnym przepisem.
Składniki:
  • 1 duża dynia (lub ile tam macie akurat na stanie:)) 

Ja zużyłam 1 dużą dynię i wyszło mi z tego 6 słoików, gdyż jak sami zobaczycie dynia bardzo traci na objętości, ponieważ zawiera bardzo dużo wody

    Wykonanie:

    Komentarze Facebook