Muffiny pizzowe z dyni (wegańskie, pełnoziarniste)

Pyszne drożdżowe muffinki pizzerinki. Na mące pełnoziarnistej i puree dyniowym. Do tego kawałki kolorowych warzyw. Miękkie i pachnące. Zarówno dzieci, jak i dorośli, będą zadowoleni z takiego drugiego śniadania. A ponieważ muffiny są ładne, podzielne i smakują także na zimno, mogą być świetną przekąską na imprezie. I tak jak słodkie babeczki są dekorowane kremem, tutaj polecam na górze polać keczupem. Mniam!
WYTRAWNE MUFFINY PIZZOWE
z suszonymi pomidorami, papryką i kukurydzą

Około 22 sztuki.
Składniki:

Rozczyn drożdżowy
  • 20g świeżych drożdży
  • 1 łyżka syropu klonowego (24g)
  • 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej (10g)

Komentarze Facebook