Kokosowa zupa krem z zielonych szparagów (wegańska)

Prosta i smaczna zupa, która nie wymaga gotowania wywaru. Lekko pikantna z sprawą garam masala i imbiru, więc możesz pominąć i przyprawić po swojemu, jeżeli wolisz delikatniejsze smaki.
Porady:
Żeby było mega sezonowo, możesz podać zupę ze świeżymi truskawkami - to propozycja od Młodego, więc i ja do swojej wkroiłam truskawkę dla próby i muszę przyznać, że całkiem ciekawy efekt otrzymaliśmy! Dla tradycjonalistów wystarczą same główki szparagów. ☺ Dla niemowlaka natomiast możesz do gotowania dodać kaszkę, np. razową mannę orkiszową. Będzie szybko i smacznie.
Jeżeli nie masz ochoty na surowe główki szparagów, możesz je dodać do wody na początku gotowania i po kilku minutach odłowić a łodygi gotować dalej według przepisu.
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW
z mleczkiem kokosowym

Komentarze Facebook