Kaszotto z zielonymi szparagami i młodymi marchewkami (wegańskie)

Wiosenne kaszotto z sezonowymi warzywami - zielonymi szparagami i młodymi marchewkami. Do tego puree z dyni, która akurat uchodzi za królową jesieni, jednak upieczona i zmiksowana może być przechowywana w stanie zamrożenia i wykorzystywana przez okrągły rok. A teraz, zanim warzywniki się na dobre zazielenią, jest okazja żeby trochę uprzątnąć zamrażarkę.
Szparagi i marchewki krótko obsmażałam, dzięki czemu zachowały smak świeżych warzyw i pozostały lekko chrupiące.
KASZOTTO Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I MŁODYMI MARCHEWKAMI
pomidorowo-dyniowe, bez mleka, bez bulionu
2 - 3 porcje
Składniki:
  • 1 szkl. kaszy jęczmiennej
  • 200g zielonych szparagów (bez zdrewniałych końcówek)

Komentarze Facebook