Jedz i chudnij - RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM

Zainspirowana zapiekanką podpatrzoną u Gordona Ramsaya przedstawiam Wam dziś fantastyczny deser, bądź też jeśli wolicie śniadanie na słodko. Rabarbar zapiekany z marynowanym imbirem pod kruszonką z orzechów laskowych zaskoczy Wasze podniebienia i sprawi, że odkryjecie nowy wymiar kwaśnych, różowych łodyg. W składzie są też moje ukochane śniadaniowo płatki owsiane. Zobaczcie sami i koniecznie wypróbujcie!


RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM

Składniki na 6 porcji:
1 kg różowego/czerwonego rabarbaru
50g cukru waniliowego
20g marynowanego imbiru japońskiego
150g prażonych orzechów laskowych
100g mąki pszennej pełnoziarnistej
50g masła pokrojonego z drobną kostkę
50g brązowego cukru
szczypta świeżo mielonej gałki muszkatołowej
50g płatków owsianych górskich

Do podania:
200g jogurtu naturalnego
drobno starta skórka z 1/2 cytryny

Komentarze Facebook