Dyniowe drożdżowki z dyniową marmoladą i ananasem (wegańskie, bez cukru)

Ciasto drożdżowe z dodatkiem puree z dyni, jest idealnie puszyste, wilgotne i uroczo żółciutkie. Marmolada z dyni słodzona syropem klonowym tworzy słodkie wypełnienie drożdżówek a zapieczone, słodko-kwaśne kawałki ananasa nadają im wyrazu. Teoretycznie można by dodać inne owoce, lub w ogóle je pominąć i zrobić dyniowe drożdżówki z dyniowym dżemem. Brzmi nieźle, ale to zdecydowanie nie będzie to! Dynia i syrop klonowy sprawiają, że drożdżówki mogłyby być słodko-mdłe w smaku i to właśnie ananas nadaje im charakteru. Taki niepozorny, mrożony, bez żadnej obróbki a jednak stawia kropkę nad "i". Polecam!

DYNIOWE DROŻDŻÓWKI Z DYNIOWĄ MARMOLADĄ I ANANASEM
bez mleka, bez jajek, bez cukru

16 sztuk

Komentarze Facebook