Drożdżówki z rabarbarem i budyniem śmietankowym

drożdżówki z rabarbarem
Pora pożegnać kapryśny i zimny maj czymś słodkim. Przed nami piękny, piękny weekend czerwcowy! Jak patrzyłam na prognozy pogody, to maj może się zawstydzić i wziąć lekcję na przyszłość. Wszystkie kwiaty kwitną z opóźnieniem, truskawki ciągle zielone, ale nie ma tego złego. Sezonu truskawkowego w sumie nawet jeszcze w kuchni nie zaczęłam, ale spokojnie mogę razem z majem pożegnać sezon rabarbarowy. 
Szparagów też w sumie pojadłam, nawet dzisiaj, ale na nie przyjdzie tu na blogu jeszcze pora. Teraz zapraszam na drożdżówki, które miały być w sumie ciastem z rabarbarem, ale jak mam mało czasu, to często komplikuję sobie pracę jeszcze bardziej i zamiast wyłożyć, nałożyć, posypać i upiec, zaczęłam się bawić w kilkanaście małych bułeczek. 

Komentarze Facebook